Cel putin 17 dintre cele 144 de persoane ranite in exploziile produse luni la maratonul din Boston sunt in stare critica, iar 25 in stare grava, in timp ce opt pacienti sunt copii, potrivit datelor oferite de spitale.

Cel putin zece persoane ranite au membrele amputate, potrivit unui expert in terorism.

Unii dintre pacientii tratati la Massachusetts General Hospital a suferit rani la membrele inferioare care necesita "operatii multiple" in zilele urmatoare, a declarat chirurgul Peter Fagenholz, scrie MEDIAFAX.

Autoritatile federale au clasificat exploziile drept un atac terorist, dar nu se stie daca originea acestuia este interna sau externa, a recunoscut un oficial federal din cadrul investigatiei.

Un alt oficial federal a declarat pentru CNN ca bombele au fost mici si ca testele initiale arata ca acestea nu contineau explozibil militar de tip C4 sau alte materiale de grad inalt, sugerand ca dispozitivele folosite in atac au fost unele neprelucrate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.