Rusia va investi 1.600 de miliarde de ruble (39,6 miliarde euro) in programele sale spatiale pana in anul 2020, a anuntat, vineri, presedintele Vladimir Putin, care a spus ca acest sector reprezinta una dintre prioritatile tarii sale.

"Intre 2012 si 2020, aproximativ 1.600 miliarde de ruble vor fi alocate programelor spatiale", a declarat Vladimir Putin cu ocazia unei vizite pe care a efectuat-o pe santierul unde se construieste cosmodromul Vostochny in Extremul Orient rus.

"Dezvoltarea potentialului nostru va fi pe viitor una dintre prioritatile politicii de stat", a afirmat Putin, citat de MEDIAFAX.

"Potrivit expertilor, in urmatorii ani, cererea mondiala de echipamente spatiale (...) va creste in mod constant. Volumul pietei este acum de 300 miliarde-400 miliarde de dolari pe an, insa ar putea ajunge la 1.500 de miliarde de dolari. Ar trebui sa exploram pe deplin aceasta fereastra de oportunitati", a subliniat Vladimir Putin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.