Coreea de Nord a amenintat vineri Japonia cu represalii, in cazul in care aceasta se implica in vreun fel intr-un eventual conflict ce ar izbucni in penisnula coreeana, relateaza AFP.

Calificand drept "provocatoare" declaratiile Japoniei cu privire la interceptarea unei rachete ce ar putea fi lansata de Phenian, agentia oficiala nord-coreeana KCNA a avertizat ca un asemenea gest ar risca sa arunce Japonia "in flacari nucleare".

"Japonia se afla in continuare in vizorul armatei noastre revolutionare, iar daca Japonia face cel mai mic gest, scanteia razboiului va atinge Japonia prima", a dat asigurari KCNA intr-un editorial, transmite MEDIAFAX.

Ministrul japonez al Apararii Itsunori Onodera a autorizat, saptamana aceasta, in mod oficial fortele de autoaparare (numele oficial al armatei japoneze) sa distruga orice racheta nord-coreeana ce ar ameninta teritoriul japonez.

Rachete de tip Patriot au fost instalate in centrul orasului Tokyo si in jurul capitalei, iar distrugatoare echipate cu sistemul radar de tip AEGIS si mijloace de interceptare au fost mobilizate in Marea Japoniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.