Politia turca a destructurat o celula a retelei teroriste Al-Qaida care pregatea, potrivit fortelor de ordine, atentate impotriva Ambasadei Statelor Unite din Ankara si unei sinagogi de la Istanbul, scrie presa turca vineri, relateaza AFP.

Intr-o operatiune efectuata in februarie la Istanbul si Corlu (nord-vest), unitatea de lupta impotriva terorismului din cadrul politiei turce a arestat 12 persoane, si anume opt cetateni turci, doi azeri si doi ceceni, si a confiscat 22 de kilograme de substante explozive, a precizat postul de stiri CNN-Türk.

Potrivit MEDIAFAX, documente confiscate in cadrul operatiunii au dezvaluit ca acest grup viza ca tinta o sinagoga si muzeu privat Koç, la Istanbul, dar si ambasada americana din Ankara, potrivit presei turce.

Ambasada Statelor Unite de la Ankara a fost vizata pe 1 februarie de un atentat sinucigas care a provocat moartea unui agent de securitate privat turc. Acest atentat a fost revendicat de catre o miscare turca de extrema stanga, Partidul/Frontul Revolutionar de Eliberarea Poporului (DHKP-C).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.