Douazeci si cinci de persoane au fost arestate in Franta si Belgia la inceputul saptamanii, in cadrul unei operatiuni simultane impotriva unei vaste retele de hoti ambulanti ce actioneaza in intreaga Europa, a anuntat joi Jandarmeria franceza.

Anchetatorii suspecteaza aceasta retea, constituita din romi originari din Serbia, ca este implicata in cele mai importante furturi comise pe teritoriul Frantei, Germaniei, Belgiei, Elvetiei sau Spaniei, a declarat pentru AFP o sursa apropiata dosarului.

In urma unei intensificari a spargerilor, in vara lui 2012, in estul Frantei, arestari succesive ale unor minori au relevat o retea vasta de crima organizata ambulanta, a anuntat Jandarmeria din Alsacia, intr-un comunicat.

Cele 25 de persoane, suspectate ca sunt implicate in aproximativ 100 de spargeri, au fost arestate luni, simultan, in Franta si in Belgia, se precizeaza in comunicat, scrie MEDIAFAX.

Insa, potrivit unei surse apropiate dosarului, reteaua, foarte mobila, este suspectata "in cateva mii de spargeri comise in Europa".

Operatiuni sunt in curs, iar noi arestari ar putea sa aiba loc, a adaugat aceasta sursa.

Lupta impotriva spargerilor, care inregistreaza o intensificare pe intregul teritoriu al Frantei, a devenit una dintre prioritatile Ministerului de Interne, care a anuntat in februarie crearea unor "celule" specializate in cadrul jandarmeriilor si comisariatelor de politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.