Administratia de la Washington si Guvernul de la Seul apreciaza ca este foarte probabil ca regimul stalinist de la Phenian sa efectueze un nou test balistic cu o racheta avand raza medie de actiune.
Potrivit unor surse citate de CNN, Administratia Barack Obama considera ca este foarte probabil ca regimul nord-coreean sa testeze o racheta in orice moment. Conform serviciilor de spionaj americane, Coreea de Nord a finalizat deja pregatirile in vederea lansarii unei rachete.

La randul sau, Coreea de Sud a anuntat miercuri ca este "forte probabil" ca regimul de la Phenian sa efectueze un test cu o racheta avand raza medie de actiune pentru o demonstratie de forta in contextul situatiei tensionate, scrie MEDIAFAX.

Statele Unite au anuntat ca nu vor dobori o racheta balistica lansata de Coreea de Nord decat daca aceasta ar reprezenta o amenintare pentru aliati sau pentru teritoriul american
. "Nu dureaza mult timp sa stabilim unde ar cadea o astfel de racheta", a explicat amiralul Sam Locklear, comandantul fortelor americane din regiunea Asia-Pacific.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.