Un sofer roman care a provocat, in octombrie 2011, un accident soldat cu 14 morti, in Ungaria, a fost condamnat miercuri la sapte ani de inchisoare de o instanta din Szeged.

Paisprezece cetateni romani, inclusiv o fetita de sase ani, un baietel de opt ani si patru femei, au murit in accidentul petrecut pe autostrada M43 (sudul Ungariei) pe 30 octombrie 2011.

Soferul in varsta de 31 de ani, avand domiciliul in Arad, nu va avea voie sa conduca timp de sapte ani si nu va avea dreptul sa intre pe teritoriul Ungariei timp de cinci ani dupa ispasirea pedepsei, scrie MEDIAFAX.

Soferul, ranit in accident, a fost prezent in sala instantei din Szeged in carje.

Pe 30 octombrie 2011, romanul se afla la volanul unui autotren care transporta lemn din Arad catre Germania. Pe o autostrada din Ungaria, TIR-ul a derapat de pe banda sa de mers intr-o curba, a rupt bara care desparte cele doua sensuri de mers, s-a rasturnat si a intrat in coliziune frontala cu microbuzul care venea din sens opus, inmatriculat tot in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.