Agentia suedeza pentru Siguranta Alimentara a cerut luni justitiei sa ancheteze o societate suspectata ca a etichetat carne de cal de origine poloneza drept muschi de vita.

"Nu putem spune cu certitudine de unde provine aceasta carne, deoarece documentele de import sunt foarte insuficiente", a declarat pentru AFP Karin Cerenius, de la divizia de control a Agentiei suedeze pentru Siguranta Alimentara.

Agentia a fost contactata de catre o consumatoare ingrijorata de culoarea si dimensiunea muschiului pe care l-a cumparat.

Produsul a fost retras de la vanzare saptamana trecuta, deoarece, potrivit unor teste, continea integral carne cal.

"Era neobisnuit de mare si inchis" la culoare, a declarat Cerenius, care a precizat ca nu avea informatii cu privire la faptul daca reclamanta a mancat din acest produs, scrie MEDIAFAX.

Controale efectuate la societatea Tallhoejden, cu sediul la Oexabaeck, in sud-vestul Suediei, au aratat ca aceasta nu a pus in aplicare proceduri suficiente pentru a stabili "ce produse intra si ies din societate, dar si cum sunt etichetate", potrivit Agentiei pentru Siguranta Alimentara.

Societatea prelucreaza atat carne de vita, cat si carne de cal, a precizat Carenius.

Directorul de vanzari de la Tallhoedjen, Johan Sahlin, a afirmat ca produsele de carne au fost comandate de la o alta societate suedeza care o cumpara din Polonia si ca aceasta ar fi etichetat-o drept "carne de vita".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.