Gruparea islamista insurgenta Frontul Al-Nusra, care lupta impotriva regimului din Siria, este afiliata filialei irakiene a retelei teroriste Al-Qaida si va avea o denumire comuna cu aceasta.

Liderul gruparii Stat Islamic in Irak, Abu Bakr al-Baghdadi, a declarat ca organizatia pe care o conduce si Frontul Al-Nusra vor avea un nume comun - Stat Islamic in Irak si Levant.

"A venit vremea sa spunem in fata popoarelor din regiunea Levant si a intregii lumi ca Frontul Al-Nusra este afiliat organizatiei Stat Islamic in Irak", a declarat al-Baghdadi, conform SITE.

Specialistii suspectau de mult timp ca Frontul al-Nusra primea sustinere logistica de la reteaua terorista Al-Qaida. Gruparea este implicata in activitatile insurgente impotriva regimului Bashar al-Assad, scrie MEDIAFAX.

Siria se confrunta, de peste doi ani, cu revolte reprimate violent si cu confruntari armate intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad si fortele militare ale opozitiei. Bilantul confruntarilor este, potrivit estimarilor ONU, de peste 70.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.