Unele sortimente de bere germana contin un grad prea ridicat de arsenic, potrivit unor cercetatori de la Universitatea Tehnica din Munchen.
O echipa de experti a analizat 140 de sortimente de bere germana in cadrul unei monitorizari ce a vizat testarea licorii amarui pentru metale grele, cum ar fi arsenic si plumb, precum si cu privire la toxinele naturale. Potrivit normelor OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), nivelul admisibil de arsenic este de 10 micrograme, dar unele sortimente de bere germana au depasit aceasta cifra, potrivit Science Daily.

"Cand nivelul de arsenic din bere este mai mare decat in apa utilizata la fabricarea berii, acest exces trebuie sa provina din alte surse", spune unul din autorii studiului Mehmet Coelhan. ''Pentru noi a fost un mister, asa ca am verificat toate ingredientele, inclusiv maltul si hameiul utilizate in industria berii', adauga expertul, potrivit realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.