Cel putin 38 de persoane, majoritatea muncitori si membri ai familiilor acestora, au fost ucise in urma prabusirii unei cladiri aflate in constructie la periferia orasului Bombay, in vestul Indiei.

Cel putin 38 de persoane, printre care se numara si 11 copii, si-au pierdut viata dupa ce o cladire aflata in constructie s-a prabusit, joi noapte, in Mumbai, cel mai mare oras din India. Conform serviciilor de urgenta locale, alte 59 de persoane au fost ranite.

Imobilul de sapte etaje s-a prabusit joi seara ca un castel de carti, intr-un morman de otel si moloz, care impiedica eforturile salvatorilor de a cauta supravietuitori.

Salvatorii au actionat toata noaptea de joi spre vineri pentru a inlatura molozul si a degaja supravietuitori, care au fost evacuati, ulterior, pe tragi improvizate. Doi bebelusi au fost gasiti, provocand strigate de "Allah Akbar" in multime. Picioare ieseau din moloz intr-o scena macabra, scrie MEDIAFAX.

Majoritatea victimelor erau muncitori veniti la Bombay pentru a gasi de lucru in domeniul constructiilor. Acesti imigranti indieni sunt platiti cu cateva sute de rupii (sub zece euro) pe zi.

Ei isi aduc, adesea, sotia si copiii pe santiere, pe care traiesc in perioada cat au de lucru, uneori sub niste simple prelate. Administratia civila locala a anuntat ca ancheteaza cu privire la accident si ca va inspecta cladiri ce au fost construite recent in cartier, in care locuiesc membri ai clasei medii, la periferii.

"Imobilul (care s-a prabusit) era o constructie fara autorizatie. Vom ancheta si vom prezenta un raport", a dat asigurari pentru AFP Sandeep Malwi, un purtator de cuvant al municipalitatii din Thane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.