Statele Unite au pozitionat in apropierea coastelor Coreei de Sud un distrugator capabil sa intercepteze rachete, a anuntat Washingtonul, care vrea astfel sa isi sublinieze sustinerea pentru Seul in fata amenintarilor Phenianului.

USS Fitzgerald, care tocmai a participat la manevre militare, a fost trimis in sud-vestul peninsulei in loc sa se intoarca in portul de stationare din Japonia, a anuntat un oficial american luni, sub acoperirea anonimatului.

Aceasta decizie, o initiativa "de prudenta", permite oferirea "mai multor optiuni in materie de apararea antiracheta daca acest lucru se va dovedi necesar", a adaugat sursa citata.

Anterior, Statele Unite au anuntat ca au mobilizat avioane de vanatoare invizibile pe radar F-22 in cadrul manevrelor americano-sud-coreene care au loc in prezent ca in fiecare an, dar pe fondul unor tensiuni puternice, de aceasta data.

Doua avioane F-22 Raptor au ajuns duminica in Coreea de Sud pentru a participa la exercitiile anuale "Foal Eagle", care ar urma sa se incheie la 30 aprilie, scrie MEDIAFAX.

Fortaretele zburatoare americane B-52 si bombardierul invizibil pe radar B-2 au efectuat, de asemenea, zboruri de antrenament deasupra Coreei de Sud in ultimele zile, declansand nemultumirea regimului de la Phenian.

Ministrul de Externe al Coreei de Sud, Yun Byung-se, urmeaza sa aiba o intalnire cu secretarul american de Stat John Kerry la Washington, marti, pentru a discuta despre tensiunile care s-au intensificat in peninsula.

Kerry va merge, de asemenea, in Asia saptamana viitoare, in special in Coreea de Sud.

Casa Alba a declarat luni ca "retorica belicoasa" a Phenianului nu este insotita de nicio actiune militar, "nici de o mobilizare la scara mare, nici de pozitionarea fortelor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.