Muzeul Luvru din Paris ocupa primul loc in topul celor mai vizitate institutii de gen in anul 2012, potrivit unui clasament intocmit de publicatia Art Newspaper

Celebrul muzeu parizian a fost vizitat in 2012 de 9,7 milioane de persoane, cu 1 milion mai mult fata de anul 2011, relateaza MEDIAFAX.

Numarul de vizitatori de la Luvru, muzeul care detine prima pozitie in acest top inca de la infiintarea acestuia, in anul 2007, a crescut in 2012 datorita inaugurarii unei noi aripi in renumita institutie franceza, dedicata artei islamice.

Metropolitan Museum of Art din New York ocupa locul al doilea in acest top, cu 6,1 milioane de vizitatori, iar locul al treilea este ocupat de British Museum din Londra, cu 5,5 milioane de vizitatori.

Alte doua muzee britanice ocupa locurile urmatoare: Tate Modern din Londra (5,3 milioane de vizitatori) si National Gallery din Londra (5,1 milioane de vizitatori).

Topul 10 al celor mai vizitate muzee din 2012 este completat in ordine de

  • Muzeul Vatican (5,06 milioane de vizitatori),
  • National Palace Museum din Taipei (4,3 milioane de vizitatori),
  • National Gallery of Art din Washington (4,2 milioane de vizitatori),
  • Centre Pompidou din Paris (3,8 milioane de vizitatori),
  • Musée d'Orsay din Paris (3,6 milioane de vizitatori).
Retail jobs

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.