Un stomatolog neglijent din statul Oklahoma, in sudul Statelor Unite, a supus riscului infectarii cu virusul HIV si cu alte boli infectioase aproximativ 7.000 de pacienti, din cauza ca nu a sterilizat bine materialul utilizat.

Autoritatile nu erau in masura sa spuna daca toti acesti pacienti au fost infectati, dar i-au indemnat pe toti cei care au primit ingrijiri in acest cabinet stomatologic din Tulsa sa efectueze teste in vederea depistarii, intr-o clinica, in mod gratuit.

"Nu stim de cand dureaza aceste practici indecente, deci recomandam ca toti pacientii doctorului (Scott) Harrington sa efectueze teste pentru depistarea hepatitei B, hepatitei C si virusului HIV" - virusul imunodeficientei umane, care provoaca SIDA -, a anuntat intr-un comunicat Departamentul Sanatatii din statul Oklahoma, scrie MEDIAFAX.

"Trebuie subliniat ca transmiterea in acest tip de cadru profesional este rara", a precizat departamentul.

O serie de probleme au fost descoperite de catre anchetatori in acest centru dentar anterior, luna aceasta. Doctorul Harrington si-a inchis de bunavoie cabinetul, pana la finalizarea anchetei.

In afara de material ruginit, autoritatile au descoperit medicamente cu termenul de valabilitate expirat de mult timp, inclusiv un flacon care ar fi trebuit aruncat la gunoi in 1993, potrivit ziarului local Tulsa World.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.