Liderul nord-coreean Kim Jong-un a dat ordin vineri sa se faca pregatiri pentru atacuri cu rachete strategice impotriva continentului american si a bazelor americane din Pacific si din Coreea de Sud.

Ordinul, difuzat in cadrul unei reuniuni de urgenta, in cursul noptii de joi spre vineri, cu inaltii comandanti ai armatei, constituie un raspuns direct la utilizarea bombardierelor americane invizibile B-2, capabile sa transporte arme nucleare, in cadrul exercitilor militare desfasurate in prezent in comun cu Coreea de Sud, a declarat Kim.

In eventualitatea unei provocari "temerare" a americanilor, fortele nord-coreene "vor lovi fara mila continentul american, bazele militare din Pacific, inclusiv Hawai si Guam, si cele din Coreea de Sud", a declara liderul conform agentiei de presa oficiale Korean Central News Agency, scrie MEDIAFAX.

In timp ce tensiunile sunt in crestere in peninsula coreeana, doua bombardiere invizibile B-2 au executat zboruri de antrenament joi deasupra Coreei de Sud pentru a sublinia angajamentul american fata de alianta militara cu Seulul, in caz de agresiune din partea Nordului.

Kim a declarat ca zborurile bombardierelor invizibile au fost mai mult decat o demonstratie de forta si ca ele echivaleaza cu un "ultimatum (al americanilor) aratand ca ei vor cu orice pret sa declanseze un razboi nuclear". Liderul statului major al armatei poporului coreean, directorul operatiunilor si comandantul operatiunilor strategice pentru rachete au fost prezenti la reuniunea de urgenta care a avut loc vineri la ora locala 0.30 (17.30, joi, ora Romaniei).

China a indemnat vineri la "eforturi comune" in vederea reducerii tensiunilor in Peninsula Coreeana

"Indemnam partile vizate sa depuna eforturi in vederea destinderii situatiei", a declarat Hong Lei, un purtator de cuvant al Ministerului chinez de Externe, intr-o conferinta de presa obisnuita, la Beijing.

"Pacea si stabilitatea in Peninsula Coreea servesc interesul comun", a adaugat Hong Lei.

Citeste si:
Armata israeliană susţine că a vizat reţeaua subterană a Hamas....
Armata israeliană susţine că...

China este singurul aliat al Coreei de Nord si cel mai important partener comercial al acesteia, care furnizeaza Phenianului resurse energetice indispensabile economiei sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.