Un oficial din cadrul unei firme chineze partenere a grupului agroalimentar elvetian Hero a fost arestat sub acuzatie pentru alterare de lapte praf pentru bebelusi, au anuntat joi oficiali chinezi.

Autoritatile din orasul Suzhou, in estul Chinei, unde se afla sediul societatii Xile Lier, au declarat ca firma a comis infractiuni multiple si ca directorul acesteia, Mo Jun, a fost arestat, iar aproape 25 de tone de lapte praf au fost confiscate.

Acest anunt a fost facut dupa ce postul de televiziune national chinez CCTV a dezvaluit ca societatea a amestecat lapte praf importat cu lapte perimat, a schimbat data expirarii pe cutii si a prezentat lapte pentru copii mai mari drept lapte destinat sugarilor.

Este vorba despre ultimul scandal alimentar in China, o tara care se confrunta cu extrem de numeroase asemenea evenimente. Insa problema laptelui pentru bebelusi este extrem de sensibila, in urma unui scandal, in 2008, referitor la lapte cu melamina, o substanta introdusa in lapte in locul proteinelor, ceea ce a provocat moartea a cel putin sase bebelusi si boli cronice altor aproximativ 300.000 de copii.

Autoritatile din orasul Suzhou au declarat, potrivit MEDIAFAX, ca productia de lapte praf a acestei societati a fost oprita in noiembrie. Dar aceste produse, vandute sub eticheta Hero Nutradefence, nu au fost retrase din magazine, in China. Niciun reprezentant al societatii nu a putut sa fie contactat joi.

Comisia administrativa a zonei industriale Suzhou a anuntat, intr-un comunicat, ca Mo Jun a fost arestat in ianuarie, adaugand ca "ancheta este inca in curs, la ora actuala".

In urma scandalului privind laptele contaminat cu melamina, cererea de lapte praf destinat bebelusilor importat a "explodat" in China, provocand o penurie la Hong Kong, unde autoritatile au fost nevoite sa limiteze cantitatea de cutii pe care turistii au permisiunea sa o ia cu ei la plecare.

Grupul Hero, cu sediul la Lenzburg, in cantonul elvetian Aargau, a realizat in 2012 o cifra de afaceri de 1,43 miliarde de franci elvetieni (aproximativ 1,17 miliarde de euro).

Citeste si:
Jador, primele declarații în scandalul cu Florin Salam. De la ce a...
Jador, primele declarații în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.