Presedintele rus Vladimir Putin a ordonat inceperea, joi, a unor manevre militare de amploare in Marea Neagra, a anuntat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agentia Itar-Tass.

In total, 36 de nave stationate la Sevastopol, baza navala rusa din Crimeea (Ucraina), si la Novorosiisk (sudul Rusiei) si pana la 7.000 de persoane vor participa la aceste manevre, a precizat Peskov.

Ordinul presedintelui rus de a demara manevre militare a fost transmis ministrului rus al Apararii, Serghei Soigu, joi la ora locala 04.00 (02.00 ora Romaniei).

Manevrele "neplanificate" au ca obiectiv testarea capacitatii de lupta si nivelul de cooperare intre diferitele unitati ale armatei ruse, a explicat Peskov.

El a mai adaugat ca Rusia nu a informat in prealabil partenerii straini cu privire la aceste manevre, precizand ca acest lucru nu a fost necesar deoarece numarul militarilor care participa la exercitiu este mai mic de 7.000, potrivit agentiilor ruse, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.