Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela, in varsta de 94 de ani, a fost spitalizat in noaptea de miercuri spre joi din cauza unei recidive a unei infectii pulmonare, a anuntat joi dimineata presedintia sud-africana.

"Medicii il ingrijesc si se asigura ca beneficiaza de cel mai bun tratament medical posibil si de tot confortul", da asigurari un comunicat al presedintiei.

Presedintele Jacob Zuma i-a urat o recuperare rapida eroului national, un simbol al luptei antiapartheid.

"Indemnam poporul sud-african si lumea intreaga sa se roage pentru scumpul nostru Madiba (numele clanului Mandela) si pentru familia sa (...) Avem o incredere totala in echipa medicala si suntem convinsi ca vor face tot posibilul pentru a-l insanatosi", a spus seful statului, citat in comunicat, potrivit MEDIAFAX.

Presedintia, care nu a precizat unde a fost spitalizat Mandela, indeamna din nou presa din lume sa "respecte intimitatea" lui Mandela "pentru a permite medicilor sa isi faca treaba".

La inceputul lui martie, Mandela, laureat al Premiul Nobel pentru Pace, a fost spitalizat pentru 24 de ore. Presedintia a anuntat atunci ca era vorba despre examene de rutina.

Ultima spitalizare de durata, care a durat optsprezece zile, a avut loc in decembrie 2012 si a fost cauzata de aceasta infectie pulmonara recurenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.