Coreea de Nord a anuntat miercuri ca armata sa a intrerupt linia telefonica de urgenta cu armata sud-coreeana, la mai multe zile dupa ce a suspendat "telefonul rosu" intre cele doua guverne si si-a amenintat rivalul si pe aliatul american al acestuia cu un atac nuclear.

"Incepand din acest moment, toate comunicatiile militare Nord-Sud vor fi taiate", a anuntat agentia de presa guvernamentala nord-coreeana KCNA, citand un oficial militar de rang inalt.

"Intr-o situatie in care un razboi poate izbucni in orice moment, nu mai este nevoie sa fie mentinute" aceste comunicatii, a adaugat oficialul citat. Linia va ramane suspendata "atat timp cat vor dura actiunile ostile si anacronice din partea Coreei de Sud", a subliniat el, scrie MEDIAFAX.

Coreea de Nord a intrerupt la jumatatea lui martie "telefonul rosu" intre Phenian si Seul, o linie de comunicatii in caz de urgenta. Aceasta legatura, instalata in 1971, a fost suspendata deja in cinci randuri de catre Coreea de Nord, ultima data in 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.