Lideri nord-coreeni urmeaza sa se reuneasca in zilele urmatoare pentru a decide asupra unor probleme "importante", informeaza miercuri agentia oficiala nord-coreeana KCNA.

Comitetul Central al Biroului Politic al Partidului Comunist se va intruni intr-o sesiune plenara, pana la sfarsitul lunii, pentru a "discuta si decide asupra unor probleme importante, in vederea avansarii victorioase a revolutiei coreene", a anuntat agentia, care publica comunicate emise de instantele conducerii.

Aceasta reuniune va marca, de asemenea, "un punct de cotitura" in implinirea Juche, ideologia nord-coreeana ce are la baza autosuficienta economica.

In opinia unor experti sud-coreeni, deciziile ar putea fi supuse - si aprobate - Parlamentului tarii, care se reuneste lunea viitoare.

"Vor discuta despre problema dosarului nucelar, relatiile intre cele doua Corei si solicitarea formulata de mult timp de catre (Coreea de) Nord de a obtine un tratat de pace cu Statele Unite", a declarat Yang Moo-jin, un profesor la Universitatea pentru Studii Nord-Coreene din Seul.

Jang Song-thaek, unchiul tanarului lider Kim Jong-un, considerat o persoana foarte influenta, ar putea fi numit premier, cu misiunea de a resuscita economia tarii, ruinata, a adaugat profesorul, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, s-ar putea decide modificari in cadrul puternicului prezidiu al Biroului Politic, fiind posibila intrarea in componenta acestuia a vicemaresalului Hyon Yong-chol, ceea ce ar consolida influenta militarilor, apreciaza acest expert.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.