Franta va simplifica eliberarea vizelor de circulatie, valabile intre sase luni si cinci ani, pentru specialistii straini, au anuntat luni ministerele franceze de Interne si de Externe.

Cele doua ministere "au dat instructiuni retelei diplomatice si consulare sa amelioreze, unde este posibil, nivelul de eliberare a vizelor de scurta sedere, numite de «circulatie», precum si durata lor de valabilitate", potrivit unui comunicat comun.

Vizele de circulatie permit beneficiarului sa ramana in Franta si in spatiul Schengen timp de 90 de zile pe o perioada de sase luni, fara sa mai solicite o noua viza la fiecare deplasare.

Noile masuri se refera la oameni de afaceri, cadre universitare, oameni de stiinta, artisti sau turisti care aleg Franta ca destinatie privilegiata, a explicat comunicatul, potrivit MEDIAFAX.

Este vorba de simplificarea procedurilor pentru cei "care vor sa creeze locuri de munca, sa dezvolte schimburi, sa participe la munca de cercetare sau de creatie artistica", potrivit unui angajament din timpul campaniei al presedintelui Francois Hollande.

"Convinsi de necesitatea unei politici echilibrate de vize, raspunzand la provocarile complementare reprezentate pe de o parte de controlarea fluxurilor de imigratie si problemele de securitate, pe de alta parte de atractivitatea tarii noastre, ministrii vor propune in curand noile masuri destinate sa imbunatateasca receptivitatea fata de solicitantii de vize, dar, de asemenea, sa simplifice si sa rationalizeze dispozitivele de acces la sedere pentru competentele cautate", adauga textul.

In 2011, Franta a eliberat 1.947.251 de vize de scurta sedere, intre care 1.879.386 ordinare si 67.865 oficiale, potrivit ultimelor cifre oficiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.