Seful diplomatiei franceze Laurent Fabius a declarat ca un zvon despre asasinarea presedintelui sirian Bashar al-Assad nu este confirmat, apreciind ca este necesar ca opozitia siriana sa se uneasca.

Intrebat de postul Europe1 in legatura cu un zvon despre asasinarea lui al-Assad de o garda de corp iraniana, ministrul a recunoscut ca un site a publicat aceasta informatie. "Dar nu este confirmata", a spus Fabius.

"Daca vrem sa evitam ca Siria sa explodeze si ca extremistii sa preia, pana la urma, controlul asupra ei, este necesara o solutie politica. Pentru aceasta este necesar sa existe o reechilibare pe tren a fortelor militare", a adaugat ministrul francez.

In legatura liderul opozitiei siriene Ahmed Moaz al-Khatib, a carui demisie nu a fost acceptata, pana in prezent, de catre Coalitia Nationala a opozitiei siriene, dar si despre noul premier recuzat de catre Armata Siriana Libera (ASL), Fabius a subliniat ca Franta doreste "ca opozitia sa se uneasca din nou".

"Noi dorim ca opozitia sa ramana in limitele sale reformiste si nu suntem absolut deloc de acord cu o deriva, care va fi o deriva extremista", a subliniat el, scrie MEDIAFAX.

Coalitia nationala a opozitiei a anuntat duminica seara ca a fost invitata la un summit al Ligii Arabe, marti, la Doha, si ca premierul interimar Ghassan Hitto va prelua mandatul Siriei.

De la inceputul conflictului, la 15 martie, declansat de o revolta populara, peste 70.000 de persoane au fost ucise in Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.