Aproximativ 100 de persoane au fost ranite, dintre care una este in stare grava, joi in Alberta (vest), dupa un accident in lant produs pe autostrada 2 in apropiere de Edmonton, au anuntat serviciile de sanatate din provincia canadiana.

Televiziunile au transmis imagini spectaculoase cu un camion gigantic rasturnat pe o parte, de care se lovise o camioneta cu tabla indoita, care bloca un alt vehicul a carui capota semana cu un acordeon.

Accidentul s-a produs in timp ce ningea abundent iar carosabilul era acoperit cu zapada proaspata si a implicat aproximativ 100 de vehicule in total, dintre care un autobuz, camioane si numeroase autoturisme.

Autostrada Edmonton-Calgary a fost inchisa timp de aproape doua ore pe ambele sensuri de mers, iar orasul Edmonton a trimis aproximativ sase autobuze pentru evacuarea calatorilor, scrie MEDIAFAX.

Primele informatii anuntau 300 de raniti, dar serviciile de sanatate au rectificat aceasta cifra, mentionand aproximativ 100 de persoane ranite. In cele din urma, doar 22, un ranit grav si altii cu rani usoare sau medii, au fost spitalizate. Aproximativ 80 de calatori au primit ingrijiri din partea echipelor de salvare la bordul autobuzelor.

O soferita, Alison Veldkamp, care a petrecut patru ore si jumatate blocata impreuna cu sotul sau in masina din cauza carambolului, a declarat pentru CBC ca "merge adeseri pe autostrada dar ca nu a vazut niciodata ceva similar".

Spre seara nu se stia cu exactitate cauza accidentului. Veldkamp a sugerat ca ar fi fost un incident banal: vizibilitatea fiind redusa iar carosabilul alunecos, un vehicul ar fi incetinit brusc, declansand o reactie in lant.

Viscolul a provocat in total peste 130 de coliziuni in Alberta, a anuntat politia. Unul dintre aceste accidente a provocat moartea a trei persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.