Armata nord-coreeana a avertizat joi Statele Unite ca bazele americane din Guam si Japonia se afla "in raza sa de actiune", intr-o noua intensificare a retoricii sale ofensive.

Declaratia Comandamentului Suprem al armatei coreene, difuzata de agentia oficiala nord-coreeana, are loc dupa ce Statele Unite au anuntat ca bombardierele sale B-52 vor survola Coreea de Sud in cadrul unor exercitii militare.

"Statele Unite ar trebui sa nu uite ca baza aeriana Anderson din Guam, de unde decoleaza (bombardierele) B-52, si bazele sale navale de pe insula principala a Japoniei si Okinawa, unde se afla submarine cu propulsie nucleara, sunt in raza de actiune a mijloacelor de atac de precizie ale DPRK (Republica Populara Democrata Coreeana)", a afirmat joi armata nord-coreeana.

Phenianul a reactionat deja la zborurile avioanelor B-52, amenintand, miercuri, cu "riposte militare puternice" in cazul in care bombardierele continua sa survoleze peninsula coreeana, scrie MEDIAFAX.

De mai multe saptamani, tensiunile s-au amplificat in peninsula, din cauza lansarii cu succes in decembrie 2012 a unei rachete nord-coreene, considerata de Seul si aliatii sai o racheta balistica, urmata de al treilea test nuclear, in februarie, si noi sanctiuni adoptate de Consiliul de Securitate al ONU impotriva Phenianului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.