Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a cerut consulilor romani din Italia, Spania, Grecia si Portugalia sa gaseasca solutii pentru diminuarea cheltuielilor cetatenilor in vederea obtinerii unui serviciu consular.

Aflat la Roma pentru a participa la intronizarea Papei Francisc, ministrul Corlatean a avut, marti, in capitala Italiei, si o reuniune cu personalul consular din misiunile Romaniei in tarile mentionate.

"In cadrul discutiilor, ministrul Afacerilor Externe a solicitat participantilor sa analizeze si sa gaseasca solutii viabile atat pentru diminuarea cheltuielilor efectuate de cetatenii romani pentru un serviciu consular, cat si pentru uniformizarea documentelor de suport care stau la baza prestarii serviciilor consulare", informeaza un comunicat de presa transmis de MAE.

De asemenea, Titus Corlatean "a dispus sa se identifice, in regim de urgenta, un spatiu care sa corespunda volumului activitatilor consulare desfasurate de Ambasada Romaniei la Roma".

In cadrul reuniunii s-a discutat si despre gestionarea situatiilor de criza si a altor situatii deosebite in care sunt implicati cetateni romani, in contextul cresterii numarului celor care si-au stabilit domiciliul/resedinta in spatiul UE, scrie MEDIAFAX.

Aceasta prezenta demografica in tarile UE a generat o amplificare a problematicii in materie: accidente, conflicte de munca, minori neinsotiti, spitalizari, cazuri de privare de libertate, transfer de persoane condamnate, transport medical, trafic de persoane, infractiuni cu violenta avand victime cetateni romani, problematica cetatenilor romani de etnie roma, delincventa juvenila si altele, evidentiaza MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.