Coalitia nationala a opozitiei siriene l-a ales, luni seara, la Istanbul pe Ghassan Hitto, membru in conducerea unei companii de inalta tehnologie, care a trait multa vreme in Statele Unite, premier interimar al teritoriilor siriene aflate sub controlul rebelilor.

"Ghassan Hitto a castigat cu 35 de voturi din totalul de 49", a anuntat Hisham Marwa, membru al Coalitiei, dupa numararea buletinelor de vot.

Votul a avut loc dupa 14 ore de consultari intre cei aproximativ 70 de membri ai Coalitiei, dintre care unii l-au descris pe Hitto drept un candidat de consens care multumeste atat curentele islamiste cat si pe cele liberale ale opozitiei.

Dar mai multi membri ai Coalitiei au refuzat sa participe la vot, ilustrand persistenta diviziunii din cadrul opozitiei siriene.

"Este un vot transparent, un vot democratic", a declarat presedintele Coalitiei, Ahmed Moaz al-Khatib, in timp ce alegatorii depuneau buletinele intr-o urna transparenta in sala de conferinte a hotelului din Istanbul, unde a avut loc reuniunea.

Hitto a ajuns cu o intarziere de cateva minute si a fost primit cu aplauze furtunoase, scrie MEDIAFAX.

"Vrem sa spunem (poporului sirian) ca suntem cu voi si ca daca vrea Domnul, vom fi victoriosi", a declarat noul premier interimar in fata presei, adaugand ca saluta "marele" popor sirian.

"Vom anunta in curand programul acestui nou Guvern", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.