China a avertizat luni Washingtonul impotriva unei curse a inarmarii dupa decizia Statelor Unite de a-si consolida apararea antiracheta in fata Coreei de Nord, argumentand ca acest lucru va "intensifica antagonismele".

"Toate masurile ce urmaresc consolidarea dispozitivelor militare nu vor face decat sa intensifice antagonismele si nu ajuta la rezolvarea problemei", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Hong Lei, in cadrul unei intalniri cu presa.

"China a promovat intotdeauna prevenirea proliferarii rachetelor prin mijloace politice si diplomatice", a adaugat el.

Phenianul a lansat cu succes in decembrie o racheta identificata drept racheta balistica de Occidentali, apoi, dupa doua luni, a efectuat un al treilea test nuclear, determinand Statele Unite sa decida, saptamana trecuta, sa instaleze 14 rachete interceptoare GBI pe coasta lor de vest, scrie MEDIAFAX.

China a criticat al treilea test cu bomba atomica al aliatului sau traditional nord-coreean si a votat intensificarea sanctiunilor impotriva Phenianului la Consiliul de Securitate al ONU.

"Problemele referitoare la peninsula (coreeana) se refera la echilibrele strategice si la stabilitatea regionala a lumii intregi, precum si la increderea mutuala in planul strategic", a dezvaluit Hong.

"Speram ca partile vizate vor actiona in favoarea pacii si stabilitatii regionale, vor adopta o atitudine responsabila si vor aborda aceasta problema cu precautie", a adaugat purtatorul de cuvant chinez.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.