Aproximativ 4.000 de persoane s-au reunit duminica la Budapesta la apelul organizatiei Milla (Un milion pentru libertatea presei) pentru a protesta fata de Guvernul de centru-dreapta al premierului conservator Viktor Orban.

Manifestantii purtau drapele ungare si europene, cu bannere denuntandu-l pe "Viktator", o referire la premier.

Fostul prim-ministru tehnocrat ungar Gordon Bajnai (centru-stanga), care si-a format propriul partid in vederea alegerilor legislative prevazute pentru primavara lui 2014, a participat la aceasta manuifestatie fara sa ia cuvantul insa.

Prevazuta initial pentru 15 martie, de Ziua Nationala ungara, aceasta manifestatie a fost amanata din cauza ninsorilor abundente care au paralizat tara, scrie MEDIAFAX.

Principalele forte ale opozitiei de stanga, care au facut apel la o manifestatie la 15 martie, nu si-au reinnoit apelul pentru duminica.

Duminica, filosoful ungar Miklos Tamas Gaspar a apreciat ca opozitia ar trebui sa se gandeasc la boicotarea alegerilor din primavara lui 2014, "Rezultatul scris deja" nu va face, potrivit lui, decat sa legitimeze puterea lui Viktor Orban.

"Ungarii vor sa traiasca intr-o tara in care Constitutia sa fie o lucrare comuna intre constitutionalistii de dreapta si cei de stanga", a apreciat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.