Presedintele Parlamentului European, Martin Schultz, a criticat Franta si Marea Britanie pentru ca au declansat discutiile privind posibilitatea oferirii de armament opozitiei siriene.

"As vrea sa nu facem din nou aceeasi eroare in cadrul UE, aceea de a vorbi individual inainte sa fie luata o decizie generala", afirma social-democratul german.

"Trebuie sa discutam in calm pentru a sti daca ridicarea embargoului are ca obiectiv inlocuirea regimului Bashar al-Assad cu un guvern democrat", adauga presedintele PE.

Uniunea Europeana va incerca sa ajunga, saptamana viitoare, la o "pozitie comuna" in privinta livrarii de armament opozitiei siriene, a anuntat presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. "Problema anularii embargoului a fost ridicata de unele state membre. Ne-am pus de acord sa le cerem ministrilor de Externe sa examineze urgent situatia cu ocazia reuniunii programata saptamana viitoare la Dublin si sa elaboreze o pozitie comuna", a precizat Van Rompuy, scrie MEDIAFAX.

Franta si Marea Britanie sustin ideea oferiririi de arme insurgentilor sirieni. Presedintele Frantei, François Hollande, a anuntat joi ca Franta este "pregatita sa isi asume responsabilitatea" chiar si fara un consens european.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a pledat pentru prudenta: "Trebuie sa fim atenti ca regimul sa nu primeasca si el mai multe arme de la tarile care il sustin".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.