Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, ca Romania isi propune "un termen rezonabil de intrare in zona Euro".

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, ca Romania isi propune "un termen rezonabil de intrare in zona Euro", deoarece statele UE care au adoptat moneda comuna nu sunt dispuse sa astepte prea mult si isi vor continua procesul de integrare in acest sens, scrie MEDIAFAX.

"Ne propunem totusi un termen rezonabil de intrare in zona Euro. Si aici as vrea sa va spun urmatorul lucru: nu va sta nimeni dupa cei care nu se pregatesc sa intre in zona Euro. Se simte ca Europa sau zona Euro nu e dispusa sa stea sa ne astepte. Ei se duc cu regulile lor inainte si cei care nu isi indeplinesc conditiile sa intre in zona Euro vor ramane tot mai departe de plutonul statelor din zona euro. Ceea ce pentru mine ar fi o pierdere", a afirmat Basescu, la finalul reuniunii Consiliului European.

El a amintit declaratia sa din discursul tinut marti in plenul Parlamentului de la Bucuresti privind faptul ca termenul oficial asumat de Romania pentru adoptarea monedei comune in 2015 nu mai este "realist" si a reiterat ca Guvernul, Parlamentul si Banca Nationala sunt institutiile in atributiile carora intra sa analizeze noul obiectiv de aderare.

Retail jobs

"Eu nu am puterea sa angajez tara pe un termen fara sa fie aceasta decizie (a Guvernului). Nu presedintele indeplineste conditiile de intrare in zona euro (...) Daca ma intreba cineva astazi sau ieri spuneam 2015 pentru ca acesta este anul oficial, nu aveam ce sa spun altceva", a mai afirmat Basescu in conferinta de presa de la Bruxelles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.