Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) a organizat o manifestatie de protest, joi, in fata Palatului Republicii de la Chisinau, la care a cerut demisia presedintelui Parlamentului, Marian Lupu, si alegeri anticipate.

Vladimir Voronin, fostul presedinte al Republicii Moldova si liderul PCRM, care a participat la miting, nu a ezitat nici de aceasta data sa critice guvernarea.

"Institutiile de stat nu sunt functionale. Guvernarea actuala nu este in stare sa conduca tara. Ei nu si-au respectat promisiunile. Republica Moldova se poate descurca singura, fara imprumuturi din afara", a afirmat Voronin, potrivit MEDIAFAX.

"Alegeri anticipate" si "Intoarceti-ne secera si ciocanul" erau scandarile cele mai des auzite din partea protestatarilor.

Miercuri, PCRM a anuntat ca va organiza o manifestatie la care sunt asteptate peste 2000 de persoane.

Comunistii moldoveni protesteaza fata de sfidarea Constitutiei Republicii Moldova, standardelor si valorilor europene, precum si fata de situatia social-politica si economica din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.