Cei trei barbati arestati in Romania in legatura cu furtul a sapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, anul trecut, vor fi judecati acasa, procuratura olandeza anuntand ca nu va incerca sa obtina extradarea.

Procuratura olandeza a anuntat ca nu va incerca sa obtina extradarea celor trei in Olanda pentru a fi judecati, fara sa ofere un motiv, potrivit postului de televiziune. Politia olandeza a efectuat o vizita in Romania, unde i-a interogat pe cei trei.

Insa romanca in varsta de 19 ani arestata in Olanda in legatura cu furtul va fi judecata in aceasta tara, scrie MEDIAFAX.

Sapte picturi, inclusiv tablouri semnate de Matisse si Picasso, au fost furate de la muzeul din Rotterdam pe 16 octombrie. Niciuna dintre aceste lucrari valoroase nu a fost recuperata, iar mama unuia dintre barbatii arestati a declarat pentru un post local romanesc ca a distrus doua dintre picturi pentru a il ajuta pe fiul ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.