Ministrul britanic al afacerilor europene, David Lidington, a spus ca poate asigura atat ca de la 1 ianuarie 2014 vor fi ridicate restrictiile de munca in Marea Britanie pentru romani  nu ii va discrimina pe cetatenii romani.

"Am putut sa il asigur pe ministrul Corlatean atat ca vor fi ridicate restrictiile tranzitorii la sfarsitul lui 2013, dar si ca, la fel ca si pana acum, orice reforma guvernul va introduce privind cetatenii UE, vor fi aplicate pe o baza strict nediscriminatorie. Nu se pune in mod categoric problema sa fie individualizata o nationalitate anume sau un anumit stat membru. Orice regula trebuie sa fie aplicata in mod egal tuturor", a declarat Lidington, miercuri, dupa intrevederea cu oficialul roman.

De asemenea, el a aratat ca este natural ca reforma sistemului de beneficii sociale din tara sa sa vizeze reguli mai stricte de acces nu numai cetatenii britanici, ci si pe ceilalti beneficiari veniti din afara tarii.

Ministrul Corlatean a spus ca saluta reconfirmarea primita din partea oficialului britanic privind ridicarea restrictiilor de munca si ca Guvernul roman respecta competenta nationala a guvernului de la Londra de a aplica reforma accesului la sistemul de beneficii sociale, atata vreme cat acesta ii vizeaza pe toti cetatenii europeni si respecta si cadrul normativ al UE.

"Reformarea sistemului de asigurari de sanatate este o competenta nationala, iar cata vreme noile masuri anuntate se vor referi si se vor aplica tuturor cetatenilor, si britanici, si tuturor cetatenilor europeni, inclusiv romani, pe baza unei abordari nediscriminatorii, in mod evident este un lucru pe care il respectam", a afirmat Corlatean, potrivit MEDIAFAX.

El a mai aratat ca e importanta clarificarea facuta la Bucuresti de ministrul Lidington privind aceste doua subiecte, avand in vedere dezbaterea politica interna din Marea Britanica si informatiile vehiculate in presa britanica.

"E bine sa facem aceasta clarificare, pentru ca eu am apreciat si apreciez faptul ca dincolo de dezbaterea politica interna din Marea Britanie si ceea ce presa britanica prezinta, exista cateva aspecte de principiu extrem de clare care, iata, sunt confirmate de partea britanica si eu am salutat acest lucru", a mai spus Corlatean.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.