Trei nume de cardinali se afla pe lista scurta a "favoritilor" la succesiunea lui Benedict al XVI-lea la conclavul care incepe marti, scrie MEDIAFAX.

Angela Scola: 72 de ani, italian. Numit in 2011 in postul-cheie de arhiepiscop de Milano de catre Benedict al XVI-lea, el are o cultura vasta si este conservator, aparator al familiei traditionale. Un apropiat al fostului papa, el a creat o revista "Oasis" dezvoltand dialogul cu islamul.

Odilo Scherer: 63 de ani, brazilian. Arhiepiscop din 2002, aflat la conducerea celei mai mari dioceze din America Latina, Sao Paolo. Avand experienta in Curie, el este cunoscut pentru buna gestionare a diocezei sale. Urmand linia Curiei, el ar fi sustinut de aceasta.

Marc Ouellet: 68 de ani, canadian. Originar din Quebec, el este unul dintre cei mai "ratzingerieni" din Curie, unde a fost prefect al Congregatiei pentru episcopi incepand din 2010. Poliglot, el este foarte apreciat in America Latina, unde a lucrat multa vreme. Cu o cultura vasta, pozitiile sale conservatoare privind moravurile i-au adus o anume impopularitate in Quebec.

Alti candidati

  • Peter Erdo: 60 de ani, ungur. Arhiepiscop de Budapesta.
  • Christoph Schonborn: 68 de ani, austriac. Arhiepiscop de Viena.
  • Francesco Robles Ortega: 64 de ani, mexican. Arhiepiscop de Guadalajara.
  • Sean O'Malley: 68 de ani, american. Cardinal de Boston.
  • Trmothy Dolan: 63 de ani, american. Cel mai vizibil dintre cardinalii americani, mediatizat, stralucit, aflat la conducerea diocezei din New York.
  • Wilfrid Napier: 71 de ani, sud-african. Arhiepiscop metis de Durban.
  • Luis Antonio Tagle: 55 de ani, filipinez. Arhiepiscop de Manilla.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.