Un tablou de Rembrandt, considerat unul dintre cei mai mari pictori din istoria artei baroce europene, furat in 2006 din muzeul din Novi Sad a fost descoperit luni in Serbia, a anuntat, marti, o sursa oficiala, citata de AFP.

Tabloul, "Portrait du père de Rembrandt", are dimensiunile de 28 centimetri x 22,5 centimetri, dateaza din jurul anului 1630 si a fost descoperit in cadrul unei actiuni a politiei din Sremska Mitrovica, o localitate aflata la 50 kilometri de Belgrad, a declarat un purtator de cuvant al politiei.

Patru persoane au fost arestate, a precizat aceeasi sursa.

Potrivit MEDIAFAX, tabloul, a carui autenticitate a fost confirmata de experti, a fost furat pe 8 ianuarie 2006 din muzeul din Novi Sad, capitala provinciei Voivodina.

Rembrandt Harmenszoon van Rijn, cunoscut de regula doar prin prenumele sau Rembrandt (1606-1669), a fost unul dintre cei mai importanti pictori ai Scolii flamande din secolul al XVII-lea. El a realizat aproape 400 de tablouri, dintre care aproximativ o suta au fost autoportrete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.