Democrata Christine Quinn a anuntat duminica, in mod oficial, ca va candida pentru functia de primar al New York-ului, dupa ultimul mandat al lui Michael Bloomberg.

Quinn, in varsta de 46 de ani, presedinta Consiliului Local incepand din 2006, s-a prezentat intr-o conferinta de presa drept candidata "calselor de mijloc", afirmand ca va lupta ca New York-ul sa ramana orasul lor.

In cazul in care va fi aleasa, ea va deveni prima femeie si prima lesbiana care va conduce orasul.

Ea si-a exprimat dorinta ca New York-ul sa "ramana un oras al claselor de mijloc, un loc care ii va ajuta pe cei care muncesc din greu sa intre in clasa de mijloc", a insistat ea duminica, difuzand totodata un clip video care ii lanseaza in mod oficial candidatura (http://www.quinnfornewyork.com), inainte sa inceapa un turneu in cinci cartiere, scrie MEDIAFAX.

Alegerile municipale sunt prevazute in noiembrie.

Michael Bloomberg, in varsta de 71 de ani, a exercitat trei mandate consecutiv, incepand din ianuarie 2012, si nu mai poate candida pentru al patrulea. Un fost republican, independent incepand din 2007, el a marcat orasul prin personalitatea sa puternica.

Aproximativ 12 democrati si republicani si-au anuntat deja candidatura la succesiunea acestuia.

Quinn, care pare ca se bucura de sustinerea lui Bloomberg, este cea mai bine plasata sa castige alegerile primare democrate, cu 73% din intentiile de vot, porivit unui sondaj Quinnipiac realizat in perioada 20-25 februarie, devansandu-i net pe adversarii sai.

In tabara republicanilor, Joseph Lhota, un fost presedinte al MTA (Autoritatea neyworkeza pentru transporturi) este cel mai bine plasat, cu 20% in intentiile de vot.

Newyorkezii sunt in mare majoritate simpatizanti ai democratilor, dar niciun democrat nu a obtinut un mandat de primar al orasului din 1989 si pana in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.