Beijingul a facut apel, vineri, la "calm si la retinere" dupa ce Phenianul a amenintat ca va denunta acordul de armistitiu care a pus capat razboiului Coreei in 1953 si a evocat spectrul unui "razboi termonuclear".

"China le cere tuturor partilor vizate sa isi pastreze calmul, sa dea dovada de retinere si sa se abtina de la orice actiune care ar putea agrava tensiunile", a declarat Hua Chunying, purtatoarea de cuvant a diplomatiei chineze.

Coreea de Nord a anuntat vineri ca va rupe acordurile de neagresiune cu Coreea de Sud si ca va intrerupe telefonul rosu dintre cele doua tari, la cateva ore dupa ce Consiliul de Securitate al ONU a votat noi sanctiuni impotriva Phenianului.

Coreea de Nord "abroga toate acordurile de neagresiune dintre Nord si Sud", a declarat "Comitetul pentru reunificare pasnica din Coreea", intr-un comunicat difuzat de agentia oficiala KCNA, scrie MEDIAFAX.

Principalul pact de neagresiune a fost semnat in 1991. Acesta prevede ca cele doua tari sa isi rezolve pe cale pasnica diferendele si sa evite confruntarile militare accidentale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.