Hillary Clinton conduce in intentiile de vot ale americanilor in vederea alegerilor prezidentiale ce vor avea loc in noiembrie 2016, conform unui sondaj publicat joi de Institutul Quinnipiac.

Hillary Clinton, care a demisionat recent din cadrul administratiei Obama, ii depaseste lejer pe fiecare dintre cei trei republicani selectionati de Institutul Quinnipiac pentru dueluri fictive.

Impotriva actualului guvernator iconoclast de New Jersey, Chris Christie, Hillary Clinton are 45% intentii de vot fata de 37% pentru republican.

In fata lui Paul Ryan, consilierul lui Mitt Romney la ultimele alegeri prezidentiale, sau Marco Rubio, o stea in ascensiune a republicanilor, Hillary Clinton atinge chiar 50% intentii de vot, scrie MEDIAFAX.

Hillary, persoana publica din 1992, cand sotul sau Bill Clinton a devenit presedinte, este mult mai populara decat cei trei barbati, cu varste cuprinse intre 40 si 50 de ani.

"Ea este in mod evident mai cunoscuta si, avand peste 20 de ani pe scena publica, a putut sa creeze o impresie favorabila in randul americanilor", comenteaza Peter Brown, director adjunct la Institutul pentru sondaje al Universitatii Quinnipiac.

Un alt factor, deloc de neglijat, este ca "marca republicana nu merge foarte bine in acest moment", aminteste el.

Hillary Clinton, care va avea varsta de 69 de ani in ziua alegerilor, nu a spus nimic cu referire la intentiile sale, dar nici nu a exclus posibilitatea de a fi candidata. Dupa ce s-a aflat timp de patru ani la conducerea diplomatiei americane, ea a spus doar ca vrea sa se odihneasca.

Cu toate acestea, ar trebui sa inceapa tinerea unor discursuri platite in cursul acestui an, asa cum fac numeroase personalitati politice din Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.