Coreea de Sud a avertizat ca va recurge la forta in cazul in care Coreea de Nord va lansa un atac armat in replica la “manevrele ostile” comune itnre SUA si Coreea de Nord.

Phenianul a decis sa-si inchida aptiul aerian de-a lungul coastelor estice si vestice, sugerand intentia de a derula manevre militare.

Un inalt oficial militar sud-coreean a declarat ca Seulul este gata sa aplice o lovitura impotriva “sursei de agresiune si centrului de comanda" daca RPDC “va comite o provocare" si va pune in pericol viata si siguranta oamenilor din Coreea de Sud.

Imediat dupa avertismentul armatei sud-coreene, regimul de la Phenian a decis sa inchida spatiul aerian de-a lungul coastelor de est si de vest, probabil pentru a permite derularea de exercitii militare navale si aeriene. Agentia sud-coreeana Yonhap, citand oficiali de la Seul, nu exclude posibilitatea unor teste cu rachete cu raza scurta sau medie de actiune, scrie evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.