Balerinul Pavel Dmitrichenk, o vedeta a Teatrului Balsoi din Moscova, presupusul coordonator al atacului cu acid asupra directorului artistic al institutiei moscovite, si-a recunoscut vinovatia in acest caz.

Foiletonul macabru care agita baletul rusesc de la Balsoi a avut parte de un epilog spectaculos in noaptea de marti spre miercuri, odata cu marturisirile facute de cei trei suspecti arestati.

Balerinul Pavel Dmitrichenko a fost arestat alaturi de autorul efectiv al atacului, Iuri Zarutki, si de un sofer.

"Politia din Moscova l-a arestat pe presupusul organizator al atacului, Pavel Dmitrichenko, pe autorul agresiunii, Iuri Zarutki, si pe soferul Andrei Lipatov, care l-a dus pe agresor la locul unde s-a produs infractiunea", se afirma in comunicatul emis de politia din Moscova. "Toti trei si-au recunoscut vinovatia. Ancheta continua pentru a clarifica toate circumstantele in care s-a produs infractiunea", au adaugat politistii moscoviti.

Serghei Filin, directorul artistic al Teatrului Balsoi, numit in aceasta functie in 2011, a fost atacat cu acid de o persoana necunoscuta pe 17 ianuarie la parterul imobilului in care locuia, la Moscova. Filin a suferit arsuri de gradul al treilea in zona fetei si a ochilor. Artistul a suferit deja mai multe interventii chirurgicale la Moscova si se afla in prezent in Germania pentru a-si continua tratamentul, scrie MEDIAFAX.

El a asociat imediat acest atac cu activitatea lui profesionala, o pista privilegiata si de politia moscovita.

Politistii rusi i-au interogat fara incetare pe balerini, apropiati si angajati ai Teatrului Balsoi. Serghei Filin, in varsta de 42 de ani, a ajuns la celebrul teatru din Moscova in 1988 si a devenit directorul artistic al institutiei in 2011. Cauciucuri taiate, contul de Facebook si cel de messenger piratate, mesaje de amenintare - dupa numirea in acea functie, Filin a fost tinta unor amenintari repetate. Acea functie poate intr-adevar sa trezeasca gelozia celorlalti, pentru ca persoana din acest post este aceea care decide salariile artistilor si atribuirea rolurilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.