Angajatii companiei aeriene spaniole Iberia au intrat de luni in prima zi a unei noi saptamani de greva pentru a protesta fata de un vast plan social, provocand anularea a aproximativ 250 de zboruri.

Sindicatele au indemnat salariatii sa inceteze munca, in perioada 4-8 martie, pentru a protesta fata de eliminarea a 3.800 de locuri de munca dintr-un total de aproximativ 20.000, anuntata de IAG, compania-mama a Iberia si British Airways, in cadrul unui plan de reducere a cheltuielilor.

Luni, 82 de zboruri ale Iberia, adica 37% din cele prevazute, au fost anulate din cauza grevei, potrivit unui purtator de cuvant al companiei. Filiala sa Iberia Express, precum si companii partenere ca Air Nostrum si Vueling au fost nevoite sa anuleze alte 165 de zboruri, a adaugat purtatorul de cuvant.

Sindicatele, care apreciau luni ca rata participarii la greva era de 95%, au prevazut sa manifesteze, in timpul zilei, pe aeroportul Barajas, la Madrid, si in alte orase din Spania, scrie MEDIAFAX.

"Ca si ultima data, pasagerii afectati au fost transferati la alte zboruri sau rambursati", a precizat purtatorul de cuvant al companiei Iberia.

Aceasta noua actiune sociala, care va dura cinci zile, intervine dupa o prima greva organizata in perioada 18-22 februarie. Impactul sau a ramas limitat in urma punerii in practica a serviciului minim prevazut de legea spaniola. O a treia actiune de greva este prevazuta in perioada 18-22 martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.