O romanca (19 ani) a fost arestata luni, la Rotterdam, in cadrul anchetei asupra unui furt de tablouri dintr-un muzeu din acest oras in 2012, a anuntat politia din oras.

"Echipa de politie care ancheteaza asupra furtului de tablouri de la Kunsthal a arestat luni la pranz o romanca, in varsta de 19 ani", a anuntat Politia din Rotterdam intr-un comunicat, precizand ca suspecta este prietena unui roman suspectat ca este unul dintre cei care au organizat furtul, detinut de la jumatatea lui ianuarie in Romania, scrie MEDIAFAX.

Sapte panze, inclusiv opere apartinand lui Picasso, Matisse, Monet si Gauguin au fost furate, la jumatatea lui octombrie, din Kunsthal, la Rotterdam. Acesta este considerat unul dintre cele mai spectaculoase furturi de tablouri din lume, in ultimii zece ani.

Experti au estimat valoarea "potului" intre 100 si 200 de milioane de euro.

"S-ar parea, potrivit anchetei, ca picturile au fost duse intr-o locuinta din Rotterdam imediat dupa furt", a anuntat politia. "Este probabil ca panzele sa fi scoase din rame acolo, dupa care, mai tarziu, sa fi fost transferate catre Romania", potrivit aceleiasi surse.

"Femeia in varsta de 19 ani arestata este una dintre persoanele care locuia in acea locuinta", a subliniat politia.

Trei romani, inclusiv prietenul romancei in varsta de 19 ani, au fost arestati in Romania si plasati, la sfarsitul lui ianuarie, in detentie provizorie, prelungita pana la 21 martie.

Un al patrulea roman, un fost model, este inculpat in acest caz, dar a fost eliberat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.