UPDATE: Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, in varsta de 86 de ani, spitalizata duminica dupa-amiaza din cauza unei gastroenterite, a parasit spitalul King Edward al VII-lea din Londra.

UPDATE

Imbracata in rosu, suverana britanica a parasit pe propriile picioare clinica londoneza, in jurul orei locale 14.45, si-a luat la revedere de la mai multi membri ai personalului medical, iar apoi s-a asezat pe bancheta din spate a unui automobil care o astepta in fata spitalului.



Purtatorul de cuvant al Palatului nu a facut nicio precizare suplimentara asupra tratamentului, multumindu-se sa repete ca regina "are moralul bun", si ca in afara de aceasta gastroeneterita, este in "stare buna", cum subliniase deja un comunicat oficial, difuzat duminica.

Cunoscuta pentru sanatatea sa de fier, regina, care sufera de vineri de aceasta gastroenterita, a fost internata duminica dimineata la spitalul King Edward VII, prima sa spitalizare dupa zece ani.

Ea a sosit acolo cu masina personala, nu cu ambulanta, a subliniat Palatul Buckingham, dorind sa limiteze ingrijorarile legate de starea de sanatate a reginei, scrie MEDIAFAX.

Persoanele suferind de gastroenterita manifesta varsaturi, diaree, si au tendinta (indeosebi persoanele cu o varsta inaintata) sa se deshidrateze, iar medicamentele sunt de obicei administrate intravenos, au explicat expertii, pentru presa britanica.

Aceasta situatie a determinat-o pe regina sa amane sau sa anuleze toate angajamantele oficiale de saptamana aceasta, inclusiv calatoria la Roma de miercuri si joi, alaturi de sotul sau, ducele de Edinburgh, la invitatia presedintelui italian Giorgio Napolitano.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.