Un politician american a depus luna trecuta un proiect de lege care, daca va fi aplicat, va interzice pentru milioane de americani obiceiul de a fuma acasa.

California ar putea deveni primul stat care le interzice cetatenilor fumatul in propria locuinta, dupa ce a fost primul stat in anii '90 care sa interzica obiceiul nesanatos in baruri si cluburi. Un politician democrat din California a depus luna trecuta un proiect de lege care, daca va intra in vigoare, va interzice milioanelor de californieni sa fumeze in propriile locuinte.

Proiectul de lege, al carui autor este democratul Marc Levine, se refera la interzicerea fumatului in blocurile de locuinte unde cetatenii impart pereti, podele, tavane si sisteme de ventilatie. Casele si vilele de sine statatoare vor fi scutite de prevederile legii, scrie huffingtonpost.com.

"Californienii ar trebui sa poata respira aer curat in propriile case. Intr-un bloc de apartamente, atunci cand un vecin isi aprinde tigara, fumeaza toata cladirea. Acest lucru poate crea probleme mai ales in randul copiilor, care nu au alta alternativa decat sa fumeze pasiv alaturi de vecinii lor", este de parere Levine.

Propunerea legislativa a ridicat mai multe sprancene in randul americanilor care traiesc in California.

"Daca fumatul este o dependenta, si cu siguranta este, le spunem noi oare oamenilor ca trebuie sa se lase de fumat - fara sprijin - sau sa isi paraseasca casele?", s
e intreaba Brian Augusta de la Wester Center on Law and Poverty.

Citeste si: Harta si evolutia restrictiilor la fumat in Europa


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.