Aproximativ un miliard de persoane vor trai sub pragul saraciei extreme in 2015 in pofida eforturilor depuse de tari pentru a eradica acest flagel, potrivit unor date ale Bancii Mondiale si ONU date publicitatii recent la Bogota.

Aceasta estimare revizuieste in crestere aprecierea facuta de Banca Mondiala in 2011, potrivit careia 883 de milioane de persoane vor trai cu mai putin de 1,25 dolari pe zi in 2015.

Previziunile privind saracia extrema pentru 2015 constituie o provocare pentru omenire, mai ales pentru 'statele fragile sau dupa conflict', care necesita de acum inainte o mai mare angajare din partea guvernelor, a societatii civile si a sectorului privat.

Helen Clark, administrator al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), a evidentiat rolul pe care l-au jucat tarile din estul Asiei pentru atingerea obiectivului, concret, rolul Chinei, care 'a ridicat mediile mondiale' scotand din saracia extrema un numar de 660 de milioane de persoane, scrie capital.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.