Comisia Europeana (CE) a invitat joi statele membre sa investeasca in tehnologii de varf in vederea imbunatatirii trecerii frontierelor si atragerii turistilor, precum si a oamenilor de afaceri in Uniunea Europeana (UE), relateaza AFP.

Doua masuri sunt preconizate pentru a face "inteligente" frontierele externe ale spatiului Schengen, format din 22 din cele 27 de state membre UE si cinci tari asociate. Prima masura prevede aplicarea unui program de inregistrare a calatorilor, in timp ce a doua vizeaza implementarea unui sistem de intrare si iesire.

Peste un miliard de euro ar fi necesari pentru a realiza investitiile necesare, scrie MEDIAFAX.

"Sunt investitii grele intr-o perioada de austeritate bugetara", a recunoscut Cecilia Malmström, comisar european pentru Afaceri Interne. "Dar vizitatorii straini au cheltuit 271 de miliarde de euro in timpul deplasarilor in UE, in 2011", a subliniat ea.

Programul de inregistrare prevede eliberarea unei cartele computerizate ce le va permite calatorilor sa treaca o bariera electronica in aeroporturile din tarile UE. "Trecerea frontierei se va putea efectua in cateva secunde", a dat asigurari Malmström.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.