Justitia italiana a deschis o noua ancheta pentru coruptie impotriva fostului premier Silvio Berlusconi, suspectat ca a "cumparat", in urma cu mai multi ani, un senator ce facea parte, din cadrul opozitiei de stanga.

"Silvio Berlusconi este anchetat la Napoli pentru coruptie intr-un caz de «cumparare» de senatori. Potrivit ipotezei Parchetului, el ar fi platit trei milioane de euro senatorului De Gregorio", scrie cotidianul de stanga La Repubblica in editia online.

Cazul a avut loc dupa alegerile legislative din 2006, castigate cu un scor strans de o coalitie heteroclita de stanga condusa de Romano Prodi, care avea in plus doar o mana de mandate fata de coalitia condusa de Silvio Berlusconi, in Senat.

Dupa doar cateva luni de la alegeri, Sergio De Gregorio, unul dintre senatorii alesi in cadrul unui partid al coalitiei lui Prodi, a trecut in tabara lui Berlusconi, accelerand prabusirea Guvernului de stanga, in 2008, dupa mai putin de doi ani de la scrutin.

Ancheta este de competenta Parchetului din Napoli (sud) deoarece De Gregorio a fost ales in aceasta circumscriptie.

Potrivit editiei online a cotidianului Il Corriere della Sera, doi magistrati din cadrul Parchetului de la Napoli si trei magistrati din cadrul Directiei regionale de lupta impotriva mafiei sunt insarcinati cu acest caz, scrie MEDIAFAX.

Il Cavaliere a fost acuzat in mai multe randuri de catre adversarii sai politici ca ar fi «cumparat» voturi sau alesi, dar este pentru prima data cand este anchetat in mod oficial intr-un caz concret de corupere a unui politician.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.