Agentia americana pentru Imigrare si Vami (ICE) a eliberat din inchisoare sute de detinuti fara documente, ca urmare a taierilor bugetare drastice.

"Din cauza incertitudinilor care treneaza in plan fiscal (...), ICE a demarat o reajustare a numarului persoanelor incarcerate, pentru a se asigura ca nivelul de detentie ramane in limitele bugetului actual" al agentiei, a explicat Barbara Gonzale, purtator de cuvant al organizatiei, intr-o scrisoare transmisa AFP.

In consecinta, ICE a "evaluat sute de dosare si a pus indivizii sub supraveghere, mai putin costisitoare decat detentia".

"Prioritatea pentru detentie ramane in vigoare pentru autorii infractiunilor grave si pentru alti indivizi care prezinta un pericol social pentru siguranta publica", a declarat agentia. Detinutii fara acte eliberati vor trebui, printre altele, sa se prezinte la intervale clare in fata autoritatilor, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Barack Obama a avertizat cu privire la subiectul "austeritatii", care ameninta "cu toporul" Statele Unite, punand presiune pe republicanii din Congres, pentru a incheia un compromis cu democratii, evitand astfel ca tara "sa-si traga un glont in picior".

Obama incearca sa dea vina pe republicani pentru masurile de rigoare, rezultat al celor 18 luni de incapacitate a celor doua tabere politice de a ajunge la un acord cu privire la reducerea deficitului bugetar. Administratia sa a avertizat asupra consecintelor concrete ale taierilor: concedii fara plata pentru bugetari, asteptari mai mari in aeroporturi si compromiterea securitatii frontierelor.

ICE, insarcinata cu expulzarea imigrantilor fara documente, are aproximativ 30.000 de detinuti in toata tara. Statele Unite, tara care a depasit recordul expulzarilor persoanelor fara documente, incepand cu mandatul lui Barack Obama, cu peste 1,2 milioane de oameni trimisi la frontiera, lucreaza in prezent la o reforma a imigratiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.