Numeroase persoane au venit miercuri in Piata Sfantul Petru, unde Papa Benedict al XVI-lea si-a facut ultima aparitie publica la Vatican, inainte de demisia sa istorica de joi.

Multimea s-a reunit in liniste de-a lungul Via della Conciliazione, bulevardul care se intinde din Piata Sfantul Petru pana la raul Tibru, pentru a asista la audienta Papei, care a inceput la ora locala 10.30 (11.30 ora Romaniei).

Credinciosii s-au reunit intr-o atmosfera prietenoasa si pe o vreme insorita, sub privirile agentilor italieni de protectie civila. La intrarea in celebra colonada a lui Bernini, un serviciu de ordine format din tineri ai Opus Dei organizeaza cozile de asteptare la intrarea in piata, blocata de garduri metalice.

Unii poarta palarii de soare, niste tineri canta la chitara si la bongo. Multi dintre ei poarta tricouri cu insemnele Anului Credintei.

"Am venit sa-mi exprim recunostinta pentru tot ce a facut in opt ani. Demisia sa este un mesaj important pentru toti crestinii. El pleaca fara amaraciune, cu blandete si seninatate", explica parintele Giulio, in varsta de 67 de ani, preot in regiunea muntoasa Abruzzo, din apropierea Romei, scrie MEDIAFAX.

Cu o zi inaintea demisiei sale istorice, Papa Benedict al XVI-lea isi ia adio de la multimea de credinciosi adunati in Piata Sfantul Petru, ultima aparitie publica din cei opt ani de pontificat.

Papa german in varsta de 85 de ani, a anuntat, la 11 februarie, ca nu mai are puterile de care are nevoie pentru a face fata unei lumi aflate in continua schimbare. Anuntul demisiei sale sa a creat stupoare, inclusiv in randul Bisericii, care nu a mai vazut de 700 de ani o demisie voluntara a papei.

Cel putin 50.000 de bilete au fost rezervate pentru participarea la audienta de miercuri, fara a numara zecile de mii de persoane care se vor afla afara, fara bilete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.