In 2011, rata cea mai ridicata a celor cu varste sub 18 ani care sunt expusi riscului saraciei si excluziunii sociale a fost inregistrata in Bulgaria (52%), conform datelor transmise de Eurostat.

Bulgaria este urmata de Romania (49%), Letonia (44%), Ungaria (40%) si Irlanda (38% in 2010).

Cele mai mici rate se regasesc in Suedia, Danemarca si Finlanda (toate cu 16%), urmate de Slovenia (17%), Olanda (18%) si Austria (19%).

Persoanele expuse riscului saraciei sau excluziunii sociale sunt cele aflate in cel putin una dintre trei conditii: aflate in pragul saraciei, defavorizate sever din punct de vedere material sau care locuiesc in gospodarii cu o intensitate foarte redusa a muncii.

Datele mai arata ca in UE copii sunt cei mai expusi saraciei sau excluziunii sociale comparativ cu restul populatiei.

In 2011, 27 la suta dintre copii cu varste sub 18 ani erau expusi riscului saraciei sau excluziunii sociale in UE27, comparativ cu 24 la suta dintre adulti (cu varste intre 18 si 64 de ani) si 21% dintre varstnici (cu varste de peste 65 de ani).

In majoritatea statelor membre, copii sunt mai afectati de cel putin una dintre cele trei forme de saracie sau excluziune sociala fata de celelalte doua grupuri, scrie MEDIAFAX.

Aceste rezultate se bazeaza pe datele din cadrul anchetei EU Statistics on Income and Living Condition (EU-SILC) (Statisticile UE privind venitul si conditiile de trai). Printre altele, raportul Eurostat analizeaza mai multi factori care afecteaza saracia in randul copiilor, precum alcatuirea gospodariei in care locuiesc copii si situatia pe piata muncii a parintilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.